Aston Martin V8 Vantage N400 Roadster

Další speciální Vantage a tentokrát v otevřené verzi.

Pokud se vám nový model automobilky Aston Martin na první pohled zalíbil, máme pro vás několik zpráv – dobrých i špatných. Začneme těmi horšími: vyrobena bude pouze striktně limitovaná edice, čítající pouhých 240 vozů. Na druhou stranu to ale znamená značnou exkluzivitu, pokud dokážete dostatečně včas vyplnit objednávku.

Stejně jako uzavřená verze V8 Vantage N400, která byla představena na autosalonu ve Frankfurtu, má Roadster několik nepřehlédnutelných vylepšení. Kromě rozšířené barevné palety laků a čalounění jde hlavně o vidlicový osmiválec o objemu 4,3 litru, jehož výkon byl zvýšen na rovných 400 koní (294 kW). Vrchol točivého momentu poskočil na ciftu 420 Nm. Změnil se tvar prahů, nová je kapota motoru, leštěná mřížka chladiče a čiré zadní lampy.

Podobně jako u kupé si k N400 můžete doobjednat sportovní paket, ve kterém budou tvrdší tlumiče a pružiny. Ochrannou klec v zadní části auta u Roadsteru z pochopitelných důvodů nedostanete. „N“ v názvu odkazuje na závod 24h Nürburgring, ve kterém Aston-Martin srdnatě bojoval se svými speciálně upravenými modely V8 Vantage N24 a DBRS9.

autoweb.cz

13.11.2007 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist