Artega GT – od konceptu k zákazníkům za 12 měsíců

Německý sporťák se zatím bude prodávat jen ve své domovině, ale již brzy vyrazí do světa.

Firma Artega, za kterou podle magazínu AutomobilWoche stojí bývalý šéf zanček BMW, Rolls-Royce a Maserati Karl-Heinz Kalbfell, oznámila, že její vůz GT se dostane k zákazníkům v polovině příštího roku. Koncept byl představen na autosalonu v Ženevě, ale jednalo se pouze o dutý model. Nenašli byste v něm motor, hnací ústrojí ani funkční interiér. Nyní jsou konečně známy i tyto detaily. Autorem designu je americká firma Fisker Coachbuild, tvůrce takových skvostů, jako je například Tramonto či Latigo.
GT bude pohánět nový vidlicový šestiválec o objemu 3,6 litru z produkce koncernu Volkswagen, spolupracující s převodovkou DSG. Hmotnost by měla činit vynikajících 1100 kg.

Další modely na sebe prý nenechají dlouho čekat. Po uvedení roadsteru GT na trh se chystá další vůz podobné koncepce. Artega hodlá vzít útokem všechny významné světové trhy včetně Asie a Středního východu. GT se však prozatím bude prodávat jen v Německu v limitované sérii pěti set kusů.

Společnost Fisker Coachbuild mezitím nezahálí a po dokončení návrhu Artegy GT se pustila do modernizace svého vlastního modelu Latigo. Připomínáme jen, že vychází z BMW řady 6, proto pod kapotou můžeme najít i její výkonný desetiválec. Duchovním otcem projektu je designér Henrik Fisker, který má na kontě hezkou řádku slavných a silných vozů: například Aston Martin DB9, Aston Martin V8 Vantage nebo BMW Z8.

autoweb.cz

9.8.2007 7:02

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist