Porsche chystá limitovanou sportovní 911

Brzy se představí jakési Porsche 911 „baby GT3“ s rozšířenou karosérií.

Podle posledních zpráv z automobilky Porsche, která má nyní sice úplně jiné starosti, se vyvíjí sportovní verze běžného modelu Porsche 911. Spekuluje se o jménu Supersport.

Limitovaná edice ještě sportovnějšího modelu má mít rozšířenou karoserii z Porsche 911 Carrera 4S, ale od kapotou bude „jen“ pohon zadních kol. Plochý šestiválec 3,8 l bude dávat 385 koní výkonu a 420 Nm točivého momentu, v základu bude sportovní výfuk, který má evokovat zvuk starých tradičních vzduchem chlazených agregátů.

Podle informátorů má tato limitovaná 911 dostat legendární pevný zadní spoiler ve tvaru kachního ocasu, kterému se začalo říkat „ducktail“ a který se prvně objevil na Porsche 911 2.7 RS. Na autě bude i střecha s „vyboulením“, abyste se do něj vešli pohodlně s helmou.

Očekává se, že podvozek a brzdy budou nastaveny především na sportovní ježdění, takže toto auto by měli ocenit hlavně znalci, kteří jezdí pravidelně na okruh. Převodovka dostane jinak odstupňované rychlosti pro lepší a ostřejší akceleraci.

Neví se zatím nic o tom, kdy se tato 911 objeví na trhu, kolik bude stát a kolik se jich vyrobí. Každopádně se máme na co těšit.

autoweb.cz

24.7.2009 10:24

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist