Ford F-150 SVT Raptor překvapil na Baja 1000

Nový sportovní offroad pick-up zaskočil konkurenci během vytrvalostního závodu Baja 1000.

Ford nedávno představil velmi zajímavý sportovní offroad pick-up F-150 SVT Raptor. K tomuto automobilu skutečně slovíčko sportovní sedí, protože se nejedná o nějaké rádoby terénní SUV se spoilery, ale o celkem nekompromisní offroad, který dokáže ve velké rychlosti překonat i ty nejnáročnější překážky.

Ford se rozhodl nový model prezentovat nejlepším možný způsobem – na závodech. Vytrvalostní podnik Baja 1000, což je něco ve smyslu Dakaru, se konal tento víkend a Ford svým umístěním velmi příjemně překvapil.

Ford měl startovat v kategorii produkčních vozů, protože svůj model přivezl bez výraznějších úprav, jen s povinou bezpečnostní výbavou, jež vyžadují pravidla závodu. Jenže ředitelství start v kategorii sériových aut zamítlo, protože Ford F-150 Raptor se ještě oficiálně neprodává. Ford tak musel startovat v kategorii závodních vozů Divize 8, kde ale překvapil třetím místem. Pokud by se srovnaly časy s kategorií produkčních aut, Ford by s naprostým přehledem vyhrál. Jelikož si firma kladla za cíl aspoň závod dokončit, je toto umístění úžasné.

Ford tak dokázal, že jeho nový sportovní offroad je velmi dobře připraven na drsné zacházení. Nedivili bychom se, kdyby se nyní ostří američtí hoši k dealerům hrnuly po stovkách.

autoweb.cz

27.11.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist