Znovuzrození NSX-R

Američtí majitelé Acury NSX dostanou možnost koupit si přestavbu na speciální verzi NSX-R.

Američtí zákazníci Hondy měli tu smůlu, že ostrých verzí Type-R se jim nedostávalo – kromě několika exemplářů modelu Integra. Legendární Honda NSX s levostranným řízením se v USA prodávala pod značkou Acura, jenže její specifikace příliš nevystihovala zaměření vozu. Většina exemplářů byla příliš luxusně vybavena, podvozky byly naladěny na komfort a hodně vozů mělo i automat.

Zájemci o lepší zážitky z řízení si museli dovézt originální Hondu NSX, která mělo ovšem volant na pravé straně. Nyní ale Honda skrze tuningového úpravce Spoon nabízí možnost přestavby Acury NSX na Hondu NSX-R, tedy okruhovou verzi supersportu, který přiměl Ferrari a jiné výrobce změnit přístup k výrobě superaut.

Změna ale nebude jednoduchá. Celý podvozek a brzdy dostanou úplně nové díly a mnoho se toho změní i v motoru a převodovce. A protože NSX-R je mnohem lehčí než silniční americké verze, z auta zmizí veškeré zbytečnosti jako elektrické nastavení zrcátek, hluková izolace, klimatizace, koberečky nebo audio (zákazníci, kteří neholdují sadomasochismu, si je ale budou moci ponechat). Dále se vymění kapota a dveře za díly z karbonu, zadní okno bude z lehkého plastu, na podvozek přibude zakrytování zlepšující aerodynamiku a ještě zadní difuzor.

Úpravce Spoon nezveřejnil, kolik dolarů bude za přestavbu požadovat a kdy začne přijímat objednávky. Jelikož je ale celý projekt podporován přímo továrnou Honda, zřejmě se už koncem roku 2009 dočkáme prvních exemplářů.

Pozitivní i pro české čtenáře je to, že dovoz tohoto automobilu s levostranným řízením by neměl být nijak omezen, a tak by se mohl na českých silnicích objevit opravdový unikát.

autoweb.cz

22.8.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist