Značka Chrysler v Evropě zůstane

Šéf Fiatu prozradil, že auta se jménem Chrysler se budou v Evropě prodávat i nadále.

Šéf Fiatu Sergio Marchionne, který má nyní zbankrotovanou automobilku Chrysler na starosti, řekl britskému Autocaru, že hodlá značku Chrysler zachovat a nadále bude automobily s tímto znakem na kapotě v Evropě prodávat.

Automobilku Chrysler nyní spravuje Lancia, neboť obě značky budou v budoucnu podle plánů Fiatu sdílet součástky, platformy a motory. Podle Marchionneho musí Lancia i Chrysler nabídnout takové produkty, aby mohly společně existovat a neparazitovaly si na zákaznících. Marchionne také tvrdí, že Chrysler má šanci prosadit se ve světě, kde je velmi dobře znám, zatímco Lancia je dobře uchycena hlavně v Evropě.

Více nechtěl Sergio Marchionne o budoucnosti Chrysleru a Lancie prozradit, ale od Fiatu prosákla informace, že Chrysler by měl nabízet supermini příbuzné s novou Lacií Ypsilon a hatchback postavený na základech Lancie Delta. Auta by dostala jen jinou masku s logen Chrysleru, jinak by se mělo jednat o shodný produkt se stejnými motory.

autoweb.cz

8.12.2009 10:39

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist