Volkswagen oznámil hybridní a elektrické modely.

Volkswagen to s útokem na frontu ekologie myslí vážně a oznámil příchod hybridního Touaregu, Golfu a elektrického vozítka up!.

Zdá se, že rok 2010 bude v automobilovém průmyslu velmi důležitý, dalo by se říci skoro až zlomový. Všechny velké automobilky oznámily na tento rok příchod svých prvních elektrických automobilů. Volkswagen samozřejmě nechce přihlížet, jak si ostatní notují se zelenou politikou a tak představí 3 hybridy a jeden plně elektrický vůz.

Hybridní pohon dostane obří VW Touareg a pak Golf a Jetta. Volkswagen Jetta bude tzv. plug-in hybrid. Budete si ho moci přes noc nabíjet ze zásuvky. Golf a Touareg budou klasickými hybridy jako třeba Prius. Golf navíc dostane technologii stop-start.

Golf bude vycházet z konceptu VW Golf TDI Hybrid, který se představil na autosalonu v Ženevě. Zatím se nepočítá s tím, že hybridní Golf bude diesel, ale v budoucnu se tak možná stane.

Plně elektrický model bude vycházet z konceptu up!. Přijde na trh v roce 2010 a bude se prodávat pouze v malých sériích. Počítá se i s verzí Space-up!, která bude fungovat jako plug-in hybrid s malým benzínovým motorem.

autoweb.cz

19.6.2008 9:43

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist