Ve Spojených státech se benzín krade ve velkém

V Orlandu (USA) zatkla policie muže, který měl svůj truck uzpůsobený ke kradení paliva.

rostoucími cenami paliv v USA, kde se litr benzínu prodává za drastických 18 korun, se rychle rozmohly krádeže benzínu a nafty.

Fascinující ale je, kolik dokážou někteří lidé ukrást. Mysleli jste si, že ukradnete maximálně padesát litrů tím, že odjedete od pumpy bez placení? Jeden muž z Oralnda byl zatčen, protože ve svém trucku vozil skrytou nádrž na 800 galonů (3000 litrů), která byla podle policie speciálně vyrobena ke krádežím paliva. Muž měl také speciální nástroj, kterým ošidil počítač na stojanu u pumpy, aby ukazoval nesprávná čísla. Pak prostě zaplatil za například 70 litrů a odjel s desetinásobkem.

Chycen byl až tehdy, když si obsluha všimla jak někdo stojí neobvykle dlouho u stojanu. Zavolala tedy policii, která odhalila podfuk. Podle policie se jedná o gang, který se živí prodejem kradené nafty a používá několik podobných nákladních vozidel a „šidítek“ měřičů na stojanech.

Kdyby dopadený zločinec nečekal tři čtvrtě hodiny u stojanu s naftou, než se naplní jeho gigantická nádrž, nikdo by si ničeho nevšiml. Všichni ale známe pořekadlo „kdo chce víc, nemá nic“.

Zdroj: Autoblog.com

autoweb.cz

20.6.2008 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist