Toro Rosso SRT5

Italský tým Scuderia Toro Rosso představil monopost, se kterým hodlá zaútočit na nejvyšší příčky v poháru konstruktérů.

Podle nových pravidel se každý z týmů musí sám postarat o výrobu vlastního vozu, proto musel sesterský tým Red Bullu zainvestovat do infrastruktury, aby byl schopen vyvinout a postavit vlastní monopost. Toro Rosso tak například od Red Bullu koupilo větrný tunel, kde se ladí aerodynamika.

O představení zcela nového vozu se postarala jezdecká dvojice Sébastien Buemi a Jaime Alguersuari. Model SRT5 se pyšní pouze přepracovaným přítlačným křídlem. Díky instalaci větší palivové nádrže narostl do délky oproti předchůdci, ze kterého zcela jednoznačně vychází, a to i když jde o úplně nový vůz.

Pro celý tým je tato situace nová, nyní nemůže těžit ze zázemí, které nabízel po celé čtyři roky Red Bull a tak jde i o výzvu, která prověří schopnosti všech zúčastněných. Podle slov, která vyřkl šéf týmu Franz Tost se Toro Rosso hodlá probojovat do první osmičky v poháru konstruktérů a samotní jezdci mají prý také hodně šancí, protože jejích zlepšení je markantní.

autoweb.cz

3.2.2010 7:50

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist