Subaru Impreza WRX STI nyní i jako sedan

V USA se začne znovu prodávat Impreza s tradiční karosérií sedan a mohutným křídlem.

Subaru zareagovalo na kritiku ohledně designu stávající Imprezy a na autosalonu v New Yorku představilo nový model 2011. Znovu se vrací ke karoserii sedan, která tak nějak k modelu Impreza WRX STI patří.

Subaru Impreza WRX STI má na americkém trhu výkon 305 koní, který posílá na všechna kola nakrátko poskládaná šestistupňová převodovka s chytrým mezinápravovým diferenciálem DCCD. Po technické stránce se kromě pár drobností na podvozku a brzdách nezměnilo nic. Hlavní změnou je aerodynamika, neboť karosérie sedan dostala klasické mohutné křídlo. Zatímco na všelijakých otuzeninách je podobná atrapa a kopie funkční tak maximálně jako opěrka a barový pult pro odkládání kelímku se zvětralým pivem, na novém sedanu Impreza WRX STI skutečně generuje přítlak a pomáhá vozu se stabilitou. Podle Subaru je zlepšení oproti hatchbacku znatelné.

Také se podařilo snížit koeficient odporu vzduchu a díky několika dalším detailům bude nová Impreza zas o trochu úspornější a ekologičtější. Jako by na tom záleželo, stejně s takovýmhle autem budou všichni jezdit „za dvacet“…

Těžko říct, zda začne Subaru sedan vozit i k nám. Rozhodně by se tu ale našlo plno fanoušků, kteří by se rádi ke klasické koncepci vrátili. Nicméně nikdo vám nebrání si Imprezu STI sedan dovézt individuálně.

autoweb.cz

2.4.2010 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist