Spyker: O Saabu se rozhodne velmi brzy

Šéf Spykeru očekává, že mu GM sdělí své stanovisko co nevidět.

Okolo Saabu to vře už několik měsíců, ačkoli General Motors jasně oznámil, že pokud se kupec švédské automobilky nenajde do konce prosince 2009, firmu zavře.

Šéf malé automobilky Spyker Victor Muller očekává, že General Motors vydá během několika málo dní oficiální prohlášení, ve kterém s konečnou platností buď rozhodne o prodeji Saabu firmě Spyker nebo o jeho uzavření.

I když GM začal připravovat Saab k likvidaci, není to tak jednoduché. Automobilku prostě nemůžete zavřít ze dne na den. V závodech se například stále pracuje a podařilo se zachytit i maskované prototypy Saabu 9-5 Combi.

Fanoušci značky doufají, že se podaří Saab zachránit, ale je s podivem, že dokonce ani švédská vláda se nechce v záchraně automobilky nijak výrazně angažovat. Pracovní místa tisíců lidí jsou tak stále v ohrožení. Doufejme, že konečné stanovisko budeme znát velmi brzy, ať už to můžeme pustit z hlavy.

autoweb.cz

22.1.2010 8:24

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist