Spy photos: Mercedes-Benz třídy E

Prototypy nového Mercedeu třídy E jsou k vidění už jen s minimálním maskováním.

A to přesto, že nový Mercedes třídy E s kódovým označením W212 by se měl ukázat až za rok na autosalonu ve Frankfurtu. Nové éčko nebude využívat elektronické brzdy SBC, přejde ke konvenčním hydraulickým, kvůli zvyšování spolehlivosti. Ale jak už to bývá u Mercedesu zvykem, i konvenční brzdy budou přeci jen vybaveny několika technickými libůstkami jako je osoušení kotoučů za mokra nebo pokročilé rozdělování brzdné síly na jednotlivá kola během zatáčení. Verzi AMG si pak budete moci objednat i s příplatkovými brzdami z keramického kompozitu.

Nová třída E se vzhledem přiblíží majestátní třídě S, ale zachová si jistá specifika a poněkud „sportovnější“ charakter. Podle špionážních fotek a počítačových skic se zdá, jako by Mercedes okopíroval Lexus GS, což zní dosti ironicky, když si uvědomíme, že to byl právě Lexus, který dlouhá léta kopíroval design Mercedesu. Ale nechme se překvapit, co se nakonec doopravdy ukrývá pod maskováním.

Mercedes-Benz E-Class velká fotogalerie

Mercedes-Benz E-Class fotogalerie

Mezi technologické inovace budou patřit zejména systémy sledující bdělost řidiče, povětrnostní podmínky a kvalitu vozovky, které bude zpracovávat palubní počítač a upraví podle toho nastavení systémů.

Pohonné jednotky budou evolucí těch současných, takže můžeme očekávat jak základní šestiválce, tak i vrcholný model E 63 AMG s výkonem přes 500 koní. Se čtyřválci se zatím nepočítá, ale není vyloučeno, že se časem ve třídě E v nějaké ekologické verzi neobjeví.

autoweb.cz

4.9.2008 6:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist