Spy photos: Kia Ceed MPV

Levnější alternativa k VW Golf Plus se blíží.

Tento zamaskovaný korejský prototyp byl přistižen v Alpách při testu brzd. Pečlivé maskování nám znesnadňuje práci s určením, o co přesně se jedná, ale nabízí se buď KIA nebo Hyundai.

Kia Cee’d fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Kia Ceed fotogalerie

Pátrání nám ulehčil bývalý představitel designového oddělení automobilky KIA, který se nechal slyšet, že to určitě není nové Picanto, už kvůli velikosti, jakou auto působí a zařadil ho o třídu výš. Podle panoramatického okna a poměrně velkých litých kol dodává, že KIA nikdy nic takového pro malá auta nepoužívala. Podle designéra by to mohl být Hyundai SO, jehož koncept se představí na autosalonu v Paříži. Ale podle předních partií a stylu maskování by se přikláněl nakonec k tomu, že se jedná o vůz KIA na platformě Hyundai SO.

Ještě nám sdělil, že o takovém autě nic neví, ani že by bylo v plánu. Ale prý by se nedivil, kdyby KIA s něčím takovým narychlo přišla, zvláště na Evropský trh. Souhlasíme a jen dodáváme, že se bude jednat o konkurenta pro Volkswagen Golf Plus a bude pravděpodobně také užívat jméno Cee’d s nějakým dovětkem jako MPV nebo Plus.

autoweb.cz

13.6.2008 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist