Spy photos: BMW řady 5

Nové BMW řady 5 s kódovým označením F10 má ukázat nový designový jazyk, který upustí od polarizujícího tvaru.

BMW řady 5 je velmi úspěšné auto, ale konzervativní zákazníci se k němu otočili zády. Automobilka věří, že usedlejší design nové pětce pomůže.

BMW zahladí ostré křivky a čelní světla dostanou konvenčnější tvar. Předpisy na ochranu chodců jsou neúprosné a auta jsou kvůli ním hnusnější a oteklejší, ale podle BMW si s tím dokázali poradit a tak prý s jistotou poznáme, co se k nám blíží. Charakteristické ledvinky a krátký přední převis zůstanou.

BMW řada 5 velká fotogalerie

BMW řada 5 fotogalerie

Je obvyklé, že s novými modely dostávají automobily větší proporce. A tak i nové BMW řady 5 dostane o 10 cm delší rozvor a širší rozchod. Délka se zvětší maximálně o 2 cm, výška se nepatrně sníží. Hmotnost by neměla narůst. K dispozici budou minimálně 17“ kola.

Pod kapotou najdete známé motory. Základním bude pravděpodobně 2.5 řadový šestiválec, ale časem možná přibude čtyřválec 2.0 benzín i diesel. Nejsilnější bude nový 4.8 V8, který známe z BMW X6. Zatím není jasné, zda BMW použije přeplňovaný V8 pro M5 a nebo zůstane u V10 a důkladně ho přepracuje. Zmizet by měla kontroverzní převodovka SMG.

autoweb.cz

23.6.2008 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist