Špionážní fotky: BMW řady 3

Přistihli jsme novou generaci BMW řady 3 pod těžkým maskováním.

Při cestě do Rakouska se nám podařilo přistihnout maskované BMW řady 3, které se již nachází ve velmi pokročilé fázi vývoje. Nová generace by se měla představit v roce 2011 na autosalonu ve Frankfurtu a její prodej bude zahájen na začátku roku 2012.

Než nás od prototypu pod těžkým maskováním vyhnali, podařilo se nám zjistit mnoho zajímavých věcí. Nová trojka vypadá o poznání větší. Kousek vedle stála současná generace, takže jsme mohli porovnávat a největší změnou, které jsme si všimli, je o hodně delší rozvor náprav. To by mělo v nové trojce zajistit více místa na zadních sedadlech.

Pohled do interiéru nám toho moc neprozradil, protože všechno bylo překryto maskovacím plátnem. Byl ale vidět volant a část palubní desky, velmi podobná té v nové generaci BMW řady 5, která se představila nedávno.

BMW řada 3 velká fotogalerie

BMW řada 3 fotogalerie

Můžeme jen spekulovat, co se dostane pod kapotu, ale jak už bylo několikrát naznačeno, klidně by se pod ní mohl ukázat i přeplňovaný tříválec. Není také žádným tajemstvím, že BMW připravuje nová přeplňované čtyřválce, které se objeví i pod kapotou nového BMW řady 1, a že se trojka představí i jako hybrid.

Atmosférický řadový šestiválec 3,0 l a výkonu 258 koní bude v nabídce nadále, protože bez takového motoru už by se nemohlo jednat o trojkový bavorák. Novinkou bude dvoulitrový diesel s dvojitým přeplňováním a výkonem přes 210 koní, který sice známe z BMW 123d, ale v „trojce“ se ještě neobjevil.

autoweb.cz

22.1.2010 7:27

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist