Slovakiaring: nový závodní okruh na Slovensku

Kousek od Bratislavy vyrostl nový závodní okruh. My chceme také!

Slováci mají nový závodní okruh. Jmenuje se Slovakiaring a leží kousek od obce Orechová Potoň, asi 40 km východně od Bratislavy.

Okruh, který má několik různých variant, aby vyhovoval všemožným druhům závodů, navrhl Rakušan Hans Roth. Maximální délka tratě je až 5922 metrů. Nejkratší varianta ze šesti možných pak měří 2632 metrů.

Okruh prozatím nemá dokončené zázemí pro diváky, nicméně již příští rok by měly být hotové tribuny pro přibližně 50 000 návštěvníků.

Již bylo proinvestováno skoro 22 milonů eur a ještě další přibližně 3 miliony eur budou utraceny za dokončovací práce.

Management okruhu Slovakiaring chce nejen konkurovat Automotodromu Brno, ale také maďarskému Hungaroringu. Chce uspořádat mistrovské závody automobilů i motocyklů a počítá se také s častými volnými jízdami pro veřejnost. Každé euro je dobré, protože investoři očekávají návratnost již do deseti let.

Půlhodinové jízdy pro veřejnost stojí od 15 do 20 eur, celodenní jízdy pro motorkáře pak kolem 100 eur. Jeden dlouhý okruh zabere rychlým vozům něco přes 2 minuty času, tedy podobně jako Masarykův okruh.

autoweb.cz

12.10.2009 9:07

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist