Škoda Yeti už v červenci!

První SUV z Mladé Boleslavi je za dveřmi; bude se dodávat jako 4x4 i 4x2.

Už na britském autosalonu, který se koná v červenci, představí Škoda Auto model Yeti – svoje vůbec prní SUV. Úmysl vstoupit do tohoto (slibně se rozvíjejícího) segmentu naznačila Škodovka stejnojmenným konceptem z roku 2005. Později následovala další studie Yeti, tentokrát s odnímatelnou střechou a tváří tehdy ještě budoucí Fabie.

Oproti původním předpokladům se Yeti zařadí do nižší střední třídy – převezme totiž techniku od sesterského Volkswagenu Tiguan. Můžeme tedy čekat přeplňované benzínové motory TSI a naftové TDI, stejně jako pohon všech kol se spojkou Haldex. Škoda se nicméně rozhodla vydat podobnou cestou jako Ford s modelem Kuga, tvrdí britský Autocar. Kromě verze s pohonem všech kol bude v nabídce také předokolka. Marketingoví odborníci Škodovky jsou přesvědčeni, že zájemcům o SUV jde hlavně o drsný vzhled a vysoký posaz, nikoliv o skutečnou průchodnost nezpevněným terénem.

Škoda Yeti I fotogalerie – vše co potřebujete vidět

škoda Yeti I 1 fotogalerie

Škoda Yeti bude údajně k dostání na většině evropských trhů, ačkoliv původně se s ní mělo počítat jen pro trhy střední a východní Evropy. To naznačuje, že spíše než na luxus a sofistikovanost vsadí tento model na robustní stavbu, jednoduchost a atraktivní ceny. Naše domněnky by se měly potvrdit (nebo vyvrátit) nejpozději v průběhu června, kdy Škoda plánuje zveřejnit první informace o Yeti.

autoweb.cz

2.6.2008 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist