Šéf VW: „Porsche uvede tři nové modely“

Nový vlastník automobilky Porsche má smělé plány.

Volkswagen nyní převzal kontrolu nad Porsche, které se dostalo do vážných finančních potíží. Ale o tom už víte… Co tedy nové vedení chystá? Šéf VW Martin Winterkorn odhalil cíle, kterých by mělo Porsche pod vedením VW dosáhnout.

Předně chce zvýšit prodej značky ze současných přibližně 100 000 aut ročně na 150 000 aut ročně v roce 2013. K tomu mají ale dopomoci tři úplně nové modely.

Na rýsovací prkna se tak znovu dostává „baby Cayenne“, který bude založen zřejmě na Audi Q5, aby mohl dostat šestiválec. Chystá se také nová karosářská varianta Porsche Panamera, zřejmě se bude jednat o kombík. Ale pozor! Je možné, že se novou karosářskou variantou myslí i nástupce legendárního kupé Porsche 928, kterému my rozhodně palce držíme.

Volkswagen také počítá s obnovením plánů na malý sporťák, který bude mít čtyřválec a v nabídce se objeví pod Porsche Boxster. Pravděpodobně bude vycházet z roadsteru Volkswagen Bluesport.

Očekává se, že tyto plány budou upřesněny na tiskové konferenci během nadcházejícího autosalonu ve Frankfurtu.

autoweb.cz

26.8.2009 9:10

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist