Saab oficiálně zahájil výrobu modelu 9-5

Saab 9-5 začal sjíždět z montážní linky. Zachrání značku?

Jak jistě víte, Saab díky snažení automobilky Spyker přežil. Nyní byla v továrně ve městě Trollhättan zahájena výroba nového modelu Saab 9-5, který vznikal ještě pod vedením General Motors a který byl představen před tím, než se koncern rozhodl celou automobilku zavřít.

Spyker vstoupil do hry a nakonec se s GM dohodl na odkoupení automobilky Saab. Podle šéfa Saabu Jana Ake Jonssona a šéfa Spykeru Victora Mullera tak byla zahájena zcela nová éra automobilky Saab.

První oficiálně vyrobený automobil je Saab 9-5 v karoserii sedan. Motorizaci automobilka neupřesnila, ale prozradila, že tento konkrétní kus ještě nepůjde k zákazníkovi, ale skončí v testovací flotile automobilky. Další kusy pak rovněž zamíří na zkoušky nebo do rukou novinářů, kteří se s nimi svezou později během oficiálního uvedení modelu Saab 9-5 na trh.

Saab 9-5 velká fotogalerie

Saab 9-5 fotogalerie

Zákazníci si zatím budou muset na nový Saab 9-5 chvíli počkat. Později se ještě představí Saab 9-5 SportCombi. Saab je však ohledně odhadů počtu vyrobených aut v prvním roce „nové éry“ velmi opatrný a neočekává žádné závratné cifry.

autoweb.cz

23.3.2010 9:44

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist