RUF představuje elektrické Porsche

Spekulace se potvrdily, RUF opravdu postavil elektromobil založený na modelu 911.

Až do této chvíle bylo jediným elektrickým Porsche vaše autíčko na dálkové ovládání. Nyní však přichází RUF se svým plně elektrickým Porsche 911, které je poháněno třífázovým elektromotorem. Objevuje se tak další RUF pro velmi spořivé a uvědomělé zákazníky.

Oproti prvním spekulacím o menším Caymanu nakonec RUF přeci jen zvolil větší 911, kam se baterií a potřebných doplňkových systémů vejde přeci jen o trochu více.

eRUF Model A Concept, jak se tento výtvor jmenuje celým jménem, má výkon 204 koní a masivní točivý moment 650 Nm, o kterém si mohou nechat obyčejná Porsche jen zdát. Díky velké hmotnosti 1910 kg, z čehož jen 550 kg připadá na baterie, se tento RUF rozjede na stovku za dlouhých 7 sekund a dosáhne na maximum 257 km/h. Ale i tak je to na první počin vcelku uspokojivé.

Energie putuje z lithium-iron-phosphate baterií, které jsou schopny vyvinout napětí až 317 Voltů a proud 480 Ampér. Po plném nabití, které trvá okolo 10 hodin, lze ujet skoro 300 km, čemuž pomáhá i propracovaný systém rekuperace při brzdění nebo ubrání plynu.

Zvenku byste skoro nepoznali, že se nejedná o obyčejnou 911, tedy až na to, že auto nemá žádný výfuk, zadní kryt motoru není žebrovaný a neuslyšíte ten charakterní zvuk šestiválce boxer.

RUF samozřejmě plánuje koncept zdokonalovat a to především co se hmotnosti týče, dojezd postrčit na 400 km a urychlit nabíjecí cyklus. Poté je ochoten nabídnout tento automobil i běžným zájemcům s plnou zárukou a všemi standardy, které RUF, úpravce vozů Porsche, svým zákazníkům poskytuje.

autoweb.cz

13.10.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist