Rolls-Royce Phantom Peony Edition

Speciální série Rolls-Royce pro Spojené Arabské Emiráty

Dobře situovaní zákazníci v arabských státech jsou cílovou skupinou pro velmi speciální edice velmi speciálních limuzín. Vždyť sem směřuje většina všech vyrobených luxusních a exkluzivních aut. Nikde jinde na světě, snad s výjimkou Monaka a garáže brunejského sultána, nepotkáte na ulici tolik vozů Aston Martin, Rolls-Royce, Bentley, Lamborghini, Koenigsegg a jiných podobně drahých. A pamatujete na Maybach? Jeho velmi speciální vůz Maybach 62 Landaulet byl určen pouze pro arabské státy.

Také Rolls-Royce nyní uvádí na trh speciální edici modelu Phantom, kterou nazývá Peony Edition a která bude k dostání výhradně ve Spojených Arabských Emirátech.

Vůz je vyveden v dvojtónovém modrém laku, uvnitř najdete speciální dřevo a motiv pivoňky, po níž se tento Rolls-Royce jmenuje. Pivoňka totiž v některých arabských zemích symbolizuje příslušnost ke královskému rodu. Dalším detailem je přihrádka se speciálním parfémem, jakou v jiných Rollsech nenajdete.

Ostatní technické detaily zůstaly beze změny. Automobil je stále poháněn stejným dvanáctiválcem (původem z BMW 760i) o výkonu 460 koní.

Rolls-Royce ve svém zákaznickém programu pro arabské trhy cenu nebo množství vyrobených kusů neuvádí. Ono i zde platí, že pokud se na cenu musíte ptát, nemůžete si Rolls-Royce dovolit.

autoweb.cz

26.8.2008 6:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist