Renault představí Mégane RS v Ženevě

Na autosalon v Ženevě chystá Renault nový ostrý Mégane.

Na současném Renaultu Mégane RS není nic špatného, ale protože již byla představena nová generace tohoto rodinného hatchbacku, musí i jeden z mála Renaultů přitažlivých pro řidiče uvolnit své místo mladším. Zprávy z automobilky hovoří o tom, že se nový Mégane RS představí již na autosalonu v Ženevě ne jako koncept, ale rovnou jako produkční verze.

Základ bude vesměs stejný. Pod přední kapotou bude pracovat turbodmychadlem přeplňovaný dvoulitr, který bude přenášet sílu na přední kola. Samosvor se objeví až později u ještě ostřejších verzí, základní model dostane pouze jeho elektronickou náhražku.

Renault Mégane fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Renault Megane fotogalerie

Motor by měl dosahovat výkonu 250 koní, ale toto číslo nebylo ještě potvrzeno. Nedořešenou otázkou jsou totiž emise a také použitelnost jednotky v každodenním životě. Možná je prý i varianta s přepínatelnou mapou řídící jednotky podle potřeby řidiče.

Očekáváme, že Renault opět nezklame a řádně zapracuje na podvozku a řízení. Současné Renaulty RS jsou malým zázrakem, které dokazují, že i s trochou snahy lze z průměrného nudného přibližovadla udělat velmi atraktivní stroj pro řidiče. Tak doufejme, že to bude platit i pro nové modely.

autoweb.cz

12.1.2009 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist