Renault Grand Modus: druhý pokus

O malé skoro MPV od Renaultu se zákazníci zrovna neperou. Bude o prodlouženou verzi větší zájem?

Fakt, že Renault plánuje delší Modus, je nám znám už od ledna. Stávající model se totiž neprodává tak dobře, jak Renault doufal – vlastně se prodává dost mizerně.

Otázkou je, zda se Renault neodhodlal k tomuto kroku příliš pozdě. Evropský trh mezitím zaplavila miniaturní MPV jako Škoda Roomster, Opel Meriva nebo Fiat Idea.

V odkazovaném článku jsme napsali, že loni se prodalo 86 414 Modusů. Podle původních plánů jich přitom mělo být 270 000, více než třikrát tolik.

Renault Modus fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Renault Modus fotogalerie

Šéf prodeje Jacques Chauvet vidí příčinu v délce auta – při 3792 mm je Modus o 194 mm kratší než Clio a současně stojí víc. „Museli jsme se smířit s faktem, že existuje souvislost mezi délkou auta a sumou, již jsou lidé ochotni zaplatit“, posteskl si.

A tohle je recept: Grand Modus má o 93 mm delší rozvor než jeho negrandiózní jmenovec a s celkovou délkou 4034 se téměř vymyká kategorii malých vozů. Také zavazadlový prostor svým objemem (410 litrů) dost výrazně překračuje obvyklý rámec této kategorie.

Výroba prodlouženého modelu začne někdy v prvních měsících roku 2008. V nabídce zůstane i krátký model.

10.10.2007 9:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist