Potvrzeno: Elektrické a hybridní Porsche 911 bude!

Teď už chybí jen diesel a ještě model 911 MPV...

Podle nového šéfa Porsche, kterým je nyní Michael Macht, pracuje automobilka „velmi intenzivně“ na hybridním i plně elektrickém sportovním modelu. Koncept se prý má objevit brzy, avšak s jeho výrobou se počítá nejdříve na rok 2014.

Macht nespecifikoval, který model by měl být takto „postižen“, ale protože jsou v nabídce jen dva sportovní modely, tedy Porsche Boxster/Cayman a Porsche 911, lze si domyslet, že tím nešťastníkem bude právě Porsche 911, neboť poskytuje více prostoru pro zástavbu akumulátorů a má vyšší společenský status, zejména v USA.

Před časem byly také spatřeny záhadné prototypy Porsche 911, které se pohybovaly neslyšně a jejich zvuk připomínal hybridní Lexus RX 450h. Motor se prý ozval až po dosažení vyšší rychlosti.

Porsche odhalilo plány navýšit roční produkci na 150 000 vozů, k čemuž má pomoci jak nové Porsche Panamera, tak právě ekologická verze Porsche 911 a zřejmě nové kupé, které by mělo vyjet na základech Panamery a možná ponese tradiční označení Porsche 928.

Macht dále prozradil, že myšlenkou elektrického Porsche se firma zaobírá již dlouho, ale v současné době neexistuje technologie k výrobě akumulátorů, které by splňovaly požadavky automobilky na velikost, hmotnost a kapacitu. Věří ale, že se taková technologie objeví do pěti až deseti let a pak bude možné začít připravovat plně elektrické auto.

Hybridní pohon se připravuje samozřejmě také pro Porsche CayennePorsche Panamera. Tyto modely ho dostanou jako první a prototypy se prý již testují. Produkční verze by mělo dorazit v roce 2011.

Hybridní Porsche 911 by se mohlo objevit přibližně v roce 2015, plně elektrický sériový model do roku 2020. No, teď už jen chybí Porsche 911 Carrera D a nějaký hatchback s dieselem 1.6 TDI a pohonem předních kol…

autoweb.cz

23.9.2009 7:50

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist