Potvrzeno: DeLorean se vrací!

Nové, ručně vyrobené DMC-12 se vydají na silnice v roce 2009.

Když jsme se dozvěděli, že by se DeLorean DMC-12 mohl opět vyrábět, zavládlo u nás nadšení. Takových zpráv se  objevuje hodně, v poslední době se například objevilo inovované De Tomaso Pantera. Vozy DeLorean však mají trochu jiné postavení.

Když v roce 1982 DeLorean Motor Company ukončila výrobu, stahovala se nad DMC-12 černá mračna. V roce 1995 však parta nadšenců koupila veškeré zbývající díly a výrobní prostředky, a tak se zrodila DeLorean Company. Už dvanáct let vyrábí a prodává náhradní díly pro nadšence z celého světa.

Zpráva, o které jsme vás nedávno informovali, se potvrdila. Produkce začne na podzim příštího roku, továrna bude vyrábět jeden až dva ručně sestavené vozy měsíčně. Exteriér zůstane nezměněn, ale motor a interiér budou vyhovovat současným standardům. První auta se dostanou na trh začátkem roku 2009 a stát mají 57 500 dolarů (zhruba 1 170 000 korun.) Nové DeLoreany bude nabízet pět dealerů ve Spojených státech a jeden v Evropě.

autoweb.cz

24.8.2007 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist