Porsche chce vyrábět 918 Spyder

Velmi kladné přijetí konceptu přinutilo automobilku přehodnotit plány.

Ne, Porsche 918 Spyder nebylo původně zamýšleno jako představení „konceptu“ sériového auta. Byla to jen studie, která měla ukázat, že Porsche umí udělat pořádně rychlý supersport s nízkými emisemi CO2, protože céódva je špatné ááno…

Porsche bylo ale překvapeno velmi kladným přijetím hybridního konceptu 918 Spyder, že začalo zvažovat jeho sériovou výrobu, byť i v omezeném počtu.

Nyní všechno záleží na tom, jak rozhodne vedení. Šéf Porsche Michael Macht řekl, že neví v automobilce o nikom, kdo by tohle auto v rodině vozů Porsche nechtěl. Podle něj jsou velmi vysoké šance, že bude nakonec rozhodnuto o sériové výrobě modelu 918 Spyder.

Pokud se tak stane, produkční verze by se mohla představit už koncem příštího roku s prakticky shodnou technikou – vysokootáčkovým osmiválcem 3,4 l o výkonu kolem 500 koní (původem ve speciálu Porsche RS Spyder), který je spojen s elektromotorem o výkonu přes 200 koní.

Porsche 918 Spyder by bylo duchovním a snad i plnohodnotným nástupcem supersportu Porsche Carrera GT. Tomu ale bude odpovídat i jeho cenovka, která rozhodně překročí částku 6 000 000 korun.

autoweb.cz

12.3.2010 7:38

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist