Porsche bude možná vyvíjet hatchback

Porsche bude možná vyrábět model velikosti Golfu zaměřený proti Audi A3 a BMW řady 1.

Od dob, kdy Porsche a Volkswagen stvořili společně TouaregCayenne, je spolupráce mezi oběma automobilkami velmi blízká. A jelikož se nyní hovoří o tom, že Porsche koupí většinový podíl ve Volkwagenu, proslýchají hlasy o vývoji nejlevnějšího Porsche, jakéhosi vstupního modelu. Mělo by se jednat o automobil se stejnou platformou, na jaké vyjede příští Golf šesté generace.

Vůz by se měl představit v roce 2012 a bude zacílen na zákazníky BMW řady 1, Audi A3 a podobného modelu, který nyní vyvíjí Mercedes-Benz.

Je tato myšlenka nereálná? Nevypadá to tak. BMW sklízí úspěchy při svém prozkoumávání levnějších segmentů s řadou 1 a s Mini. Audi A3 se také neprodává špatně a A1, soupeř Mini, se připravuje. Alfa-Romeo teď ukázala Mi.To a podle prvních odhadů by o ni mohl být rovněž slušný zájem.

Je hloupost, aby Porsche vyrábělo masový hatchback? Jen si vzpomeňte, co všichni říkali o připravovaném SUV a kam pak vylétly jeho prodeje. A nebýt právě Cayenne, které nakoplo prodeje Porsche na dvojnásobek, nebyly by peníze jak na nákup jiných automobilek, tak na vývoj takových skvostů jako třeba GT3.

autoweb.cz

9.6.2008 2:11

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist