Porsche 911: nový sportovní výfuk

Porsche představuje nový výfukový systém pro modely 911.

Porsche uvádí na trh nový sportovní výfuk pro modely Porsche 911. Nový výfuk zvýrazní sportovní charakter vozu jadrnějším zvukovým projevem a zároveň pomůže nepatrnému pocitovému zvýšení výkonu. Motor má také lépe reagovat na povel plynu.

Nový výfuk je vyroben z ušlechtilé oceli a má nižší hmotnost než standardní systém. Na první pohled je jasně rozeznatelný podle dvojitých koncovek. V každém tlumiči je elektronicky ovládaná klapka, jejíž polohu si zvolí řidič sám na ovladači na středové konzole. Její otevření zvýrazní zvukový projev a přiblíží tak pocit z řízení klasického vzduchem chlazeného Porsche z let minulých. Jakkoli totiž mohou být nové motory Porsche po technické stránce dokonalé, jejich zvuk je nyní poněkud plochý. A to se má teď změnit.

V Evropě je cena nového výfuku stanovena na 1610 eur (přibližně 43 000 korun) bez daní jako součást příplatkové výbavy k novému vozu. Výfuk bude k dispozici pro všechny modely Porsche 911 od počátku února 2009.

autoweb.cz

27.1.2009 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist