Peugeot 107 Street Racing Edition

Peugeot si nedá pokoj s těmi rádoby závodními speciály.

A je to tady zase! Peugeot nemá dost a vnucuje nám další parodii na sportovní auto. Už to vážně vypadá, že si u Peugeotu dělají ze závodních a opravdu sportovních aut srandu. Nevíte, o čem to mluvíme? Tak se podívejte na nedávno představený Peugeot 207 Le Mans Series Special Edition.

Od 1. července se na trhu objeví další počin závodního oddělení Peugeotu. Přes kapotu, střechu a zadní dveře bude mít stejné červené závodní pruhy jako Peugeot 207 Le Mans. Pod zadním nárazníkem trůní dvojitá koncovka, která naznačuje, že by pod kapotou mohlo být něco brutálně zběsilého a krvelačného, například známá jednotka 1.0 o drtivém výkonu 68 koní. Výkon přenášejí přes přední kola speciální závodní pneumatiky 175/50 R 15 montované na unikátní disky Evo Star, které byly tvarované tak, aby se karbonkeramické vrtané kotouče (potřebné k zastavení této rakety) dobře chladily.

Peugeot 107 velká fotogalerie

Peugeot 107 fotogalerie

V interiéru je závodní kožený volant s červenou nití, červené výdechy ventilace a řadicí páka, CD-přehrávač a otáčkoměr. Vybrat si můžete buď bílou nebo černou barvu.

Cena na německém trhu je 11 700 eur (292 000 korun) a nebo 12 830 eur (320 000 korun) za model Peugeot 107 Street Racing Edition Cool, který dostane i s klimatizací. A to je potom teprve cool!

My tady stojíme jako cool v plotě a bojíme se, co přijde příště. Peugeot Partner Drag Racing Special Edition? My bychom radši, aby Peugeot zapracoval na citu ve volantu a v převodovce a dal nám konečně aspoň trochu zábavnou 207 RC.

autoweb.cz

26.6.2008 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist