Opel Meriva: fotky interiéru + video

Konečně můžeme nahlédnout dovnitř, co ukrývají netradičně se otevírající dveře.

Nový Opel Meriva jsme si již představili, tak se pojďme podívat do interiéru. V tiskové zprávě se to hemží slovními spojeními „Flex a něco“, takže bude nejlepší si vysvětlit, co jednotlivé termíny znamenají, abychom to pak nepopletli.

FlexDoors
Jak už asi podle názvu tušíte, Opel takhle pojmenoval systém otevírání dveří. Ačkoli se jedná o systém netradiční, Opel nechce, abychom si mysleli, že to má být jenom designový výstřelek. Zadní dveře se otevírají v úhlu 90°, takže dovnitř nastoupíte opravdu pohodlně.

Opel Meriva velká fotogalerie

Opel Meriva fotogalerie

Opel si dal také záležet, aby tento nezvyklý koncept neohrozil bezpečnost cestujících, takže dveře mají pojistku, která je zamkne, jakmile se Meriva rozjede. Za jízdy tak nejdou otevřít ani násilím. A samozřejmě se auto bez zavřených zadních dveří nerozjede. Pevnost má být také vysoká, už proto, že B-sloupek v autě zůstal. Opel očekává maximální hodnocení v nárazových zkouškách Euro NCAP.

FlexRail
Tímto názvem Opel značí „chytrou“ centrální konzolu, kterou lze posouvat a do které uložíte všechny možné věci denní potřeby – od balení kapesníčků po CD, iPOD nebo časopis. Díky přesunutí řadící páky z podlahy nahoru blíže k volantu se uvolnilo další místo.

FlexSpace
MPV Opel Meriva dostalo přepracovaný systém sklápění sedadel, který se už objevil na minulém Opelu Meriva či Zafira. Nyní jdou zadní sedadla posouvat, sklápět a polohovat ještě jednodušeji. Tím lze vytvořit dost místa pro cestující nebo pro zavazadla – podle toho, co bude potřeba.

FlexFix
Stejně jako na modelu AstraCorsa nabízí Opel chytře schovaný nosič jízdních kol, který se vysouvá ze zadního nárazníku.

Pohonné jednotky jsme si již představili, tak jen připomeneme, že benzínové a dieselové čtyřválce mají výkon od 75 do 140 koní, v průměru snížily o 15 % spotřebu paliva a o 25 g/km emise CO2. Veřejnost se s Opelem Meriva prvně seznámí na autosalonu v Ženevě.

 

autoweb.cz

20.1.2010 8:26

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist