Opel Astra je venku + video

Opel nechce nechat nic náhodě a urychleně vypouští oficiální fotografie nové Astry.

Opel to vzal skutečně hopem. Začátkem týdne ukázal pár upoutávek, na kterých jsme si mohli prohlédnout úsměvy designérů a elegantní plechové ráfky se zimními pneumatikami. Čekali jsme, že se zase na měsíc dva slehne po Astře zem, ale Opel právě uvolnil první snímky hotového auta.

Už jsme si řekli, že Opel nyní visí nad propastí bankrotu, proto je pochopitelné, že na Astře – zástupci nejoblíbenější kategorie vozů v Evropě – bude ležet tíha zodpovědnosti. A Astra to nebude mít vůbec jednoduché, protože je tu jak náš oblíbený a zábavný (i když trochu stárnoucí) Focus, tak i po všech stránkách dokonalý nový Golf a dobrý a hlavně levný Mégane.

Opel Astra vstoupí do ringu na nové platformě Delta, na které stojí například elektromobil Chevrolet Volt a Opel Ampera. Zpočátku ale hybrid k dispozici nebude, zákazníci mají na výběr z řady nových nebo modifikovaných pohonných jednotek.

Začíná se u atmosférické čtrnáctistovky o výkonu 100 koní, která nebude tvořit jádro prodejů a v nabídce se objeví spíš jen kvůli sloganu „cena od…“. Atraktivnější už bude nová přeplňovaná čtrnáctistovka o výkonech 120 a 140 koní a točivém momentu 175 či 200 Nm. Na vrcholu se prozatím usadí přeplňovaná šestnáctistovka o výkonu 180 koní, kterou známe z Insignie a kde nás překvapila charakterním projevem a radostí z otáček.

Opel Astra fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Opel Astra fotogalerie

Diesely zastoupí známé jednotky 1,3 l, 1,7 l a 2,0 l s výkonem od 95 do 160 koní. Oproti minulé generaci však budou vykazovat výrazně nižší emise.

Nová Astra přinese i technologické novinky, které jsou nyní dostupné pouze v Insignii. Za všechny jmenujme Opel Eye, které hlídá dopravní značky, inteligentní adaptivní světlomety či ergonomická přední sedadla.

Astra se ukáže veřejnosti na letošním autosalonu ve Frankfurtu, ale zatím se neví termín zahájení prodeje. Nejprve se v showroomech objeví klasický pětidveřový hatchback, který bude následován třídveřovým modelem GTC, kombíkem a sedanem. Kupé-kabriolet a ostrá verze OPC jsou zatím jen na papíře nebo ve fázi zkušebních prototypů. O jejich budoucnosti rozhodne až kondice značky Opel a hlavně úspěch nové Astry.

 

autoweb.cz

13.5.2009 7:43

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist