Od Playstationu na stupně vítězů ve skutečném světě

Program GT Academy skončil svůj první ostrý závod v šampionátu ohromným překvapením a nebývalým úspěchem.

Myslíte si, že kroucení volantem u počítačového simulátoru nemá se závodní dráhou nic společného? V mnoha případech je tomu samozřejmě tak, jenže simulátor Gran Turismo je něco tak trochu jiného.

Playstation spolu s Nissanem uspořádali soutěž, do které se mohl přihlásit každý, kdo si pořídil Playstation 3 s hrou GT5: Prologue. Jezdilo se na jednom okruhu jedním autem a držitel nejrychlejšího času získal vskutku exkluzivní cenu – možnost závodit se skutečným autem na skutečném okruhu během skutečného závodu.

Tímto závodem byla čtyřiadvacetihodinovka v Dubaji. Ale nyní tým GT Academy soustředil svou pozornost na úvodní podnik evropského šampionátu kategorie GT4 na okruhu v britském Silverstone. Lucas Ordonez, šťastný vítěz virtuálního klání, prošel školením od samotného Johnyho Herberta, takže teoretická příprava snad už ani lepší být nemohla.

V prvním závodě startoval tým GT Academy se svým Nissanem 350Z GT4 z 11 místa a zkušený piloti Alex Buncombe a Lucas Ordonez ho dokázali dovézt do cíle na šestém místě, čímž splnili očekávání týmu.

Druhý závod byl o poznání napínavější. Tým GT Academy startoval ze čtvrtého místa a na konci prvního kola se dokázal Alex Buncombe dostat do vedení. Jenže na dráhu musel vyjet safety car a po zastávce v boxech tým první místo ztratil. Na trať se vrátil po výměně jezdů vítěz virtuální soutěže Ordonez a musel svést boj o druhé až čtvrté místo. V posledních kolech dokonce došlo ke kontaktu s jedním ze závodníků, ale nováček si počínal překvapivě zkušeně a dokázal závod dokončit na fantastickém třetím místě – svého soupeře v boji o třetí místo předjel až v poslední zatáčce závodu.

Tým GT Academy čeká v tomto roce ještě pět závodů. Cílem je dokončit šampionát aspoň na šestém místě.

autoweb.cz

12.5.2009 6:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist