Nový Opel Astra: další upoutávky

Opel vypustil další sérii fotografií poodhalujících detaily nové Astry.

Astra je spolu s Insignií pro Opel velmi důležitý produkt. Pokud totiž oba modely neuspějí, může to celou automobilku položit. A pak už ji nezachrání ani Fiat

Opel v současnosti visí nad propastí bankrotu, a tak sází na Insignii a na Astru úplně všechno. Pro firmu je tak přijatelný jen a pouze prodejní úspěch.

Opal Astra byl již několikrát přistižen pod maskovací fólií a dokonce internetem proběhly fotografie odhaleného auta, které však brzy některé servery stáhly. No, on vám google určitě něco vyplivne…

Design vozu se bude blížit většímu Opelu Insignia, máme očekávat spíše umírněný a vyvážený vzhled. Opel Astra bude k dispozici jako tří a pětidveřový hatchback a později i jako kombík, sedan a zřejmě i kupé-kabriolet.

Opel Astra fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Opel Astra fotogalerie

Pod kapotu se podívají nové motory s přeplňováním, hodně se očekává od benzínové čtrnáctistovky s turbem o několika výkonových variantách (zřejmě od 120 do 180 koní). Přijít mají také výrazně upravené diesely se vstřikováním common-rail.

Platforma bude shodná s Opelem Ampera, takže je možné, že se později objeví Astra s možností nabíjení ze zásuvky.

Opel ukáže Astru již na podzim na autosalonu ve Frankfurtu, v průběhu prázdnin proto očekávejme vlnu špionážních fotografií a předčasných úniků informací.

Otazníky zatím visí nad verzí OPC. Podle informátorů se kvůli ekonomické situaci značky o ostrém modelu neuvažuje, jiní tvrdí, že se ukáže spolu s úplně novým motorem a pohonem všech kol.

autoweb.cz

12.5.2009 6:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist