Nové Volvo S40 a V50

Nové? Počkejte, to musí být nějaký omyl...

Ale kdepak. Švédové skutečně modernizovali svoji nejmenší dvojici,   i když na kabát malého sedanu a kombi přitom moc nesahali.

Jen v přímém srovnání se stávající verzí si všimnete nové masky, hlubší a zdobené chromem. Také firemní znak je větší a světlomety štíhlejší, po vzoru nové vlajkové lodi S80. Nového uspořádaní zadních svítilen si pravděpodobně vůbec nevšimnete – na rozdíl od dvojice pěkných chromovaných koncovek výfuku.

Stejně jako S40 nyní připomíná S80, podobá se V50 nedávno představenému velkému kombi V70. Detailní změny se nesou ve stejném duchu jako u sedanu.

Loketní opěrka mezi předními sedadly je teď větší a posunula se blíž k řidiči. Navíc se dá otočit o 180 stupňů, aby mohla posloužit jako odkládací stolek pro cestující vzadu. A tragikomické parodie na kapsy ve dveřních výplních byly konečně nahrazeny použitelnými přihrádkami.

Stejně nepostřehnutelné jako změny vnějšího a vnitřního designu jsou i vylepšení mechanická. Na dálnici ale oceníte šestistupňovou převodovku u dieselu D5, zatímco vrcholný model T5 s přeplňovaným pětiválcem doznal navýšení výkonu o 10 koní, na současných 230.

Faceliftované Volvo S40/V50 se začne vyrábět v květnu, zanedlouho poté bude k dispozici i českým zákazníkům.

autoweb.cz

11.4.2007 8:31

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist