Nové Subaru Tribeca je v ČR

První SUV od Subaru bylo přijato s rozpaky, ale Japonci napravují své chyby zatraceně rychle.

Že Subaru loni v New Yorku ukázalo facelift svého SUV Tribeca, nám tak úplně neuniklo. Přehlédli jsme ovšem, že od ledna letošního roku je vylepšená Tribeca k dostání také v České republice. Takže, co je nového?

Původní Tribeca přišla na trh docela nedávno: ještě to není ani rok, co jsme ji testovali jako nový model. Facelift velmi rázně řeší dva body, za které to Tribeca schytala ze všech stran: design a motor.  Místo kontroverzní přídě má nový model uniformní, ale všestranně přijatelnější kukuč á la Chrysler Voyager. Změnilo se také víko kufru, zadní svítilny, nárazník a dokonce i D-sloupek.

A to není všechno: původní třílitr byl nahrazen převrtaným šestiválcovým boxerem, jehož zdvihový objem teď činí 3,6 l. Navíc přibylo variabilní časování i výfukových ventilů. Výsledek? Důležitější než nárůst výkonu na 258 koní (plus 13 k) je zvýšení točivého momentu z dřívějších 297 na 350 Nm. Spolu s novým odstupňováním automatické převodovky by tak pohonné ústrojí konečně mělo mít charakter, jaký zákazníci od velkého SUV očekávají.

Subaru slibuje nejvyšší rychlost 207 km/h a akceleraci v obligátní disciplíně 0-100 km/h za 8,9 s.

Český importér nabízí novou Tribeku ve třech provedeních: Comfort, Executive a Executive +2. Ceny se pohybují v rozsahu 1 249 800 až 1 469 800 Kč, přičemž nejvyšší verze má v základní výbavě i takové libůstky jako DVD přehrávač s obrazovkou pro zadní sedadla, navigaci nebo couvací kameru.

autoweb.cz

21.2.2008 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist