Nové Subaru Outback představeno

Subaru odhaluje také allroad verzi modelu Legacy – nový Outback.

Model Outback patří k Subaru stejně jako stálý pohon všech kol či ploché motory. Nové Subaru Outback nedělá v ničem výjimky a aplikuje nový designový směr nastolený novým modelem Legacy.

Subaru Outback hraje na stejnou notu jako například Audi A4 Allroad nebo Volvo XC70 – nabízí slušné schopnosti mimo asfalt, aniž by se zákazník musel obrátit zády k tradičnímu pojetí osobního auta a byl nucen kupovat neohrabané SUV.

Design nového modelu necháme raději na vašem posouzení. Rozumíme, že každému se líbí něco jiného, ale nám se zdá odcházející model Legacy a Outback tak trochu vyváženější a hezčí. Ale třeba si zvykneme, stejně jako jsme si zvykli na novou Imprezu

Pod kapotou Subaru Outback je buď čtyřválec 2,5 l o výkonu 170 koní spojený s šestistupňovým manuálem nebo s převodovkou CVT, či šestiválec 3,6 l o výkonu 256 koní, který známe z modelu Subaru Tribeca. Velký motor je prozatím spojen jen s pětistupňovým automatem.

Až se Subaru Outback podívá do Evropy, dostane i šestiválec klasickou manuální převodovku a hlavně se do motorového prostoru nastěhuje povedený dvoulitrový diesel.

Ceny ani termín, kdy by se u nás mělo začít Subaru Outback prodávat, neznáme. Možná ho ale uvidíme již na podzim.

 

autoweb.cz

14.4.2009 10:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist