Nové šestiválce pro Lagunu

Renault nabízí dva nové šestiválce pod kapotou Laguny.

Po představení v Laguně Coupé nabízí nyní Renault dva nové šestiválce také do liftbacku a kombi. Jedná se o benzínovou jednotku V6 3,5 l a turbodiesel V6 3,0 l. Oba motory vznikly ve spolupráci s Nissanem a jak vám jistě došlo, benzínová jednotka vychází z té, kterou používal Nissan 350 Z nebo velký Renault Vel Satis. Diesel se později objeví pod kapotou vozů Infiniti, takže o jeho kultivovanosti a slušných výkonech by nemělo být sporu.

Výkon benzínového motoru dosahuje na relativně skromných 240 koní a točivý moment na 330 Nm. Laguna by s ním měla zrychlit na stovku pod 8 sekund a maximální rychlost bude ležet někde u 240 km/h.

Renault Laguna fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Renault Laguna fotogalerie

Diesel dosahuje solidního výkonu 235 koní a díky lepšímu průběhu točivého momentu prý nabídne akceleraci na stovku do 7,5 sekundy. Přesná čísla zatím nejsou známa. Spotřeba dieselového motoru by se měla udržet okolo 7 litrů na 100 km a emise pod 160 g/km CO2.

První šestiválcové Laguny dorazí k zákazníkům na začátku roku 2009, ale nedá se předpokládat, že by zrovna v našich končinách většina kupujících dala přednost právě těmto motorům, ačkoli by se ke komfortnímu charakteru Laguny hodily nejlépe. Vy si stejně všichni koupíte čtyřválcový diesel a necháte si ho načipovat.

autoweb.cz

10.11.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist