Nové Bugatti na spadnutí

U Bugatti se opravdu něco chystá. Co to ale bude?

Ve Frankfurtu bude asi hodně živo. Říká se totiž, že by zde měla značka Bugatti představit svůj úplně nový model. Nemá se ale jednat o nástupce Veyronu, jak se původně myslelo – tohle bude úplně nové exkluzivní superauto.

Má se za to, že půjde o čtyřdveřový vůz aerodynamického tvaru, který by mohl mít podobně zaoblenou záď, jako například Porsche Panamera. Z přiloženého obrázku toho moc poznat není, protože se jedná o mobilem vyfocený obrázek, který obsahovala pozvánka na oficiální párty během odhalení nového modelu. Proto přikládáme ještě naše počítačové skici, které by mohly budoucí podobu napovídat.

Pod přední kapotu se zřejmě dostane stejný čtyřmi turby přeplňovaný osmilitrový šestnáctiválec o výkonu kolem 1000 koní. Výsledek ale může být úplně jiný a objevila se i spekulace o výkonu sníženém na 750 koní (prý kvůli emisím, hluku a spotřebě) a maximální rychlosti omezené na 350 km/h. I tak by to ale byl pořádný nářez…

Nové Bugatti bude hrát na stejně exkluzivní notu jako Rolls-Royce Phantom či nový Grand Bentley. Nenabídne ale tolik vnitřního prostoru – spíše jen legendární jméno a velmi vysoké výkony.

Těšme se proto na autosalon ve Frankfurtu, kde se na 99,9 % nový automobil značky Bugatti představí.

autoweb.cz

14.7.2009 8:24

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist