Nová Toyota Prius prozrazena!

Člověk blízký vedení vypustil předčasně tyto fotky, v Toyotě budou padat hlavy.

V Toyotě je teď pořádně rušno. Jeden nejmenovaný člověk blízký vedení automobilky totiž vypustil tyto fotografie nového Priusu.

Fotografie se nejprve objevily na neoficiálních fan stránkách věnovaných hybridním vozům. Zde se spekulovalo, zde jsou snímky pravé a nebo se jedná o podvrh. Pak ale do celé záležitosti vstoupila Toyota a oficiálně oznámila, že tyto fotky skutečně ukazují nový Prius.

Dále Toyota uvedla, že došlo k předčasnému úniku tajných dokumentů a informací přímo z továrny a že budou následovat „odpovídající právní kroky a následné personální změny“.

Toyota již dříve veřejnost informovala o tom, že nový Prius bude nejen efektivnější, výkonnější a prostornější, než jeho minulá generace, ale také levnější. Chce tak konkurovat připravovanému hybridu od Hondy a Nissanu. Později se objeví i luxusnější (a dražší) varianta Priusu, která ponese značku Lexus.

Nová Toyota Prius se začne prodávat již příští rok. Po tomto úniku tak očekávejte brzké představení dalších oficiálních snímků, technických detailů a možná i ceny.

autoweb.cz

17.10.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist