Nová Mazda 3 představena

Na autosalonu v Los Angels byl odhalen nový sedan Mazda 3.

Před několika týdny jsme tu měli první ochutnávku nové Mazdy 3. Podle těchto fotek bylo jasné, že nová Mazda bude velmi dobře zapadat do současného stylu značky a že se nemáme těšit na nějaké šílenosti, které často předvádí některé japonské koncepty.

Jelikož probíhalo představení na americké půdě, jedná se o model určený pro zdejší trh. Pod kapotou tak nejdeme jiné motory, než kterých se dočkáme u nás. Jedním z nich je čtyřválec 2,5 l o výkonu 167 koní, který v USA bude tvořit jádro všech prodejů, ale u nás by se jednalo o velmi okrajový model. Nevíme ani, zda se takový motor vůbec bude do Evropy vozit.

To čtyřválec 2,0 l již má větší šanci na úspěch, i když s výkonem 148 koní velkou díru do světa neudělá. Počkejme si ale na to, jak bude evropská verze naladěna. Našinec se také může těšit na benzínovou a dieselovou šestnáctistovku o výkonech okolo 120 koní a také na jeden „ekologický“ model s nižšími emisemi.

K nám dorazí také praktičtější karosářská varianta hatchback, se kterou se dočkáme i ostré verze Mazda 3 MPS. Tu bude pohánět přeplňovaný čtyřválec 2,3 l o výkonu přes 260 koní. Samosvorný diferenciál bude standardem.

Jelikož se bude evropská verze od té americké poněkud lišit, počkejme si s definitivními technickými specifikacemi až na její příchod. Již teď ale můžeme říct, že Mazda 3 bude zajímavé auto a pokud bude následovat příkladu svých sourozenců, dočkáme se i řidičského nadšení.

autoweb.cz

21.11.2008 5:00
Více o tématu: autoEvropaMazdaMazda 3usa

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist