Nissan v Pažíži: Nuvu, Pixo, Note a další

Nissan přiveze do Paříže nové levné městské vozy. Redukce emisí je hlavním lákadlem.

Nissan v Paříži představí tři nové vozy a také jednu technologickou novinku. Prvním bude koncept Nuvu, úplně nové městské auto Pixo, faceliftované MPV Note a pak nový zábavní systém Connect.

Nissan Nuvu

Vize Nissanu, jak by měl vypadat dostupný automobil budoucnosti pro dopravu po městě a jeho blízkém okolí. Na trhu by se měl objevit někdy kolem roku 2015, bude pouze tři metry dlouhý a uveze tři cestující a pár zavazadel. Nissan chce tímto vozem oslovit ty, kteří zatím dávají přednost hromadné dopravě.

Nissan Nuvu je plně elektrický automobil, který si majitel dobije ze zásuvky domácí sítě. Nissan použíje stejnou technologii, kterou představí v roce 2010 na novém elektromobilu pro americký a japonský trh. Automobilka pouze zapracuje na zmenšení a zjednodušení systému, aby se vešel do auta velikosti Smartu.

Nissan Pixo

Pixo se vrhá do segmentu městských supermini, kde se o svůj prodejní podíl rvou Chevrolet Spark, Hyundai i10, Kia Picanto a trio C1/107/Aygo. Nissan Pixo je dlouhý 3565 mm, široký 1600 mm a vysoký 1470 mm. Základní motorizací je tříválec 1.0 a podle automobilky má jít o nejefektivnější a nejúspornější model ve třídě. K dostání bude v pětidvéřovém čtyřmístném provedení a zajímavostí bude i čtyřstupňová automatická převodovka, která je v tomto segmentu spíše raritou.

Prodeje začnou na konci jara 2009 a cena bude podle zástupců automobilky velmi atraktivní.

Nissan Note

Celkem schopné malé MPV se dočkalo několika změn a modifikací. Ty hlavní se týkají exteriéru, takže dostaneme nové nárazníky, světla, jiná 15“ a 16“ kola a nové barevné kombinace.

V interiéru se změnil centrální panel, na který se nastěhoval systém Connect, o kterém se zmíníme za chvíli. Pod povrchem se Nissan zaměřil na přepracování podvozku, který má nabízet lepší odezvu a vyšší komfort.

Pohon se dočkal lehkých úprav, zejména pak převodovky. Představí se diesel 1.5 dCi, který je k dispozici s filtrem pevných částic a vypustí nyní jen 119 g CO2 na km.

Benzínový motor 1.4 se také dočkal nové převodovky a díky jejímu pozměněnému zpřevodování nyní vypustí pouze 139 g CO2 na km.

Nissan Connect

Connect je označení nového zábavního systému, který bude k dostání ve faceliftovaném modelu Note. Connect spojuje funkci navigace, přehrávače hudby, komunikačního systému a palubního počítače do jednoho celku. Jedná se tedy o jakýsi „levný i-Drive“. Samozřejmostí je schopnost přehrávat všechny zvukové formáty a kompatibilita s Bluetooth. Systém Connect bude v modelu Note k dispozici od ledna 2009 a do ostatních modelů Nissanu se dostane v průběhu roku.

Vedle těchto novinek se představí také nové SUV Nissan Murano a sedmimístný Nissan Qashqai+2.

autoweb.cz

9.9.2008 6:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist