Nissan Qashqai: facelift

V rámci omlazení crossoveru Qashqai se především snižovaly emise.

Ani to nevypadá, že by byl Nissan Qashqai na trhu už tři roky. Stále vypadá docela zajímavě a neotřele, možná i proto, že jich tolik na silnicích nepotkáváme. Nissan však rozhodl, že je čas vyrukovat s faceliftem, který nejen, že pomůže osvěžit vzhled vozu, ale také si odškrtne v poznámkovém bloku kolonku „snižování emisí“.

Jak už jste si určitě podle fotografií všimli, Nissan Qashqai dostal novou přední a zadní část, jiná kola a světla z LED diod. Pak už se jen měnily detaily v interiéru a především pod povrchem.

Novinkou je ekologická verze Pure Drive, která má pod kapotou čtyřválec 1.5 dCi. Díky aerodynamickým úpravám a nižší hmotnosti se podařilo snížit její emise ze 137 na 129 g/km CO2. Nový model má i nižší koeficient odporu vzduchu, který se podařilo snížit z 0,34 na 0,33.

Nissan Qashqai fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Nissan Qashqai fotogalerie

Nižší aerodynamický odpor dále sníží nepatrně spotřebu a také zvýší komfort – v autě by neměl být takový hluk. Tomu má ostatně dále pomoci i nové těsnění kolem oken.

Nissan se podíval i na nastavení podvozku, takže Qashqai by měl mít lepší reakce na povely řidiče, zároveň prý ale bude pohodlnější.

Další změny jsou už jen kosmetické a týkají se především materiálů v interiéru, odkládacích míst pro různé haraburdí a rozsahu jednotlivých výbav. U cen očekávejte mírný nárůst. Nový Nissan Qashqai se začne prodávat na jaře 2010, ale již nyní je možné složit zálohu.

autoweb.cz

7.12.2009 8:59
Více o tématu: NissanNissan Qashqai

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist