Nissan GTR GT1

Závodní speciál pro kategorii GT1 se konečně odhaluje v celé své kráse.

Aby těch závodních speciálů nebylo málo, přidává se i Nissan GTR. Nissan ale nepostavil nějaké ořezávátko pro kategorii GT4 nebo GT3, ale pořádnou raketu, která potrápí soupeře v nejprestižnější třídě GT1.

Nissan GTR GT1 jsme v krátkosti představili již před časem, ale až nyní Nissan vypustil další sérii fotek, na kterých si můžeme prohlédnout detaily jako motor, brzdy a interiér.

Stroj pochází z divize Nissan Motorsport International (NISMO), která oznámila, že již uzavřela dohodu se dvěma týmy ve světovém šampionátu FIA GT1. Konkrétně se jedná o britský tým Sumo Power GT a švýcarský tým Swiss Racing Team.

Pod kapotu se nastěhoval úplně nový motor, protože přeplňovaný šestiválec ze sériového modelu neodpovídá regulím. Závodní speciál tak dostal atmosférický osmiválec 5,6 l o výkonu 600 koní a točivém momentu 650 Nm (to jsou oficiální čísla, realita ale bude někde jinde). Tento agregát pohání zadní kola skrz šestistupňovou sekvenční převodovku a samosvor.

Údaje jako zrychlení či maximální rychlost se u závodních speciálů obvykle neuvádí, protože závisí na zvoleném zpřevodování a nastavení aerodynamiky.

autoweb.cz

18.1.2010 7:45

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist