Nissan GT-R: oficiální fotky!

Ehm, nepsali jsme o tomhle autě náhodou někdy v poslední době?

Omlouváme se všem čtenářům, jimž myšlenka ultimativního sportovního kupé rychlejšího než Porsche Turbo a levnějšího než 911 Carrera S přijde nezajímavá (nicméně i na vás autoweb pamatuje), ale dnes bude opět řeč o automobilu Nissan GT-R.

Těsně před otevřením bran autosalonu v Tokiu vydal Nissan oficiální tiskovou zprávu a také první sadu fotografií. Nečekejte však, že se dozvíte mnoho nového: náš předchozí článek o technických údajích GT-R se nyní ukazuje jako pozoruhodně přesný a tyto starší fotografie jsou shodné s těmi, jež dnes Nissan publikoval oficiálně.

Pár věcí ale za zmínku stojí. Dosud jsme například nevěděli, že dvakrát přeplňovaný šestiválec dosahuje nejvyššího výkonu (353 kW/480 k) v 6400 ot./min. a že točivý moment nepoklesne pod maximálních 588 Nm v rozsahu 3200 až 5200 ot./min.

V ceně vozu je i tříletá záruka včetně ročních kontrol motoru, převodovky a geometrie podvozku. Není ale jasné, zda Nissan uplatní stejnou záruční politiku i na trzích mimo Japonsko.

Tisková informace bohužel nepřináší jen samé dobré zprávy: monstrózní dvacetipalcové ráfky jsou navlečeny do pneumatik run-flat. Ty sice umožňují jízdu i po defektu, ale jejich pevné bočnice a vysoká hmotnost ruinují kvalitu jízdy a chování podvozku na náročných silnicích. (Proto je nenajdete na vozech BMW M, ačkoliv standardní řady 3,5 i Z4 na run-flatech jezdí.)

Jen obtížně si dokážeme představit, že Nissan dokázal úspěšně zkombinovat tuto technologii s obrovskými ráfky, které jsou samy o sobě dost těžké. Ale uvidíme – třeba budeme nakonec příjemně překvapeni.

Více informací o technice vozu Nissan GT-R a předběžný odhad ceny v ČR naleznete zde.

autoweb.cz

24.10.2007 8:18

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist