Nissan 370Z konečně oficiálně

Nissan vypustil první oficiální snímky nového Nissanu 370Z.

Před prvním představením Nissanu 370Z na veřejnosti, ke kterému má dojít na blížícím se autosalonu v Los Angeles, vypouští Nissan první oficiální snímky nového kupé pro zábavu, které nahrazuje odcházející Nissan 350Z.

Techniku příliš rozebírat nemusíme, protože již snad každý ví z předešlých článků, že se pod kapotou nachází vidlicový atmosférický šestiválec 3,7 l původem v Infiniti G37. V Nissanu Z bude dosahovat výkonu kolem 330 koní, který bude standardně posílán na zadní samosvorný diferenciál skrze šestistupňovou manuální převodovku. Šestirychlostní automat bude za příplatek, spolu s dalšími luxusními vymoženostmi. Když už jsme u toho luxusu, interiér dozná značných změn k lepšímu, hlavně co se ergonomie a kvality zpracování týče. Jinak prý ale Nissan 370Z neztratí nic na svém tak trochu hrubiánském charakteru.

Časem se má objevit i verze V-Spec, která dosáhne na 350 koní a hlavně bude mít nižší hmotnost a přepracovaný podvozek. Ta se ale pravděpodobně objeví jen na japonském trhu. K nám do Evropy dorazí první nová „zetka“ již v létě, tak se těšte na první seznámení.

autoweb.cz

30.10.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist