Močením proti opilým řidičům

Alkohol za volantem je velký problém a je třeba proti němu bojovat všemi způsoby.

Policie všude na světě má už poměrně osvědčené postupy, jak nametené řidiče odhalit a odchytit, tresty za alkohol za volantem se zvyšují, jenže pořád to není dost. Pořád se některým výtečníkům daří sítem projít a výsledkem je spousta zbytečně zbouraných plechů a co hůř – spousta zbytečně ztracených životů.

V Německu se rozhodli proti opilým řidičům zakročit pomocí moči. Ne, nejde o žádný nový způsob zjišťování hladiny alkoholu v těle, jde o novou videohru. Je instalována na záchodech v restauracích, obrazovka s jedoucím autem je přímo nad pisoárem a směr vozu ovládáte… no, právě svým mužným proudem.

Auto projíždí poměrně hustým provozem se spoustou překážek, takže k jeho zvládnutí potřebujete mít… ehm, joystick skutečně dobře v ruce. Po pár pivech zaručujeme, že daleko nedojedete. Ve chvíli, kdy vám dojde „benzín“, auto na obrazovce drsně havaruje a následně se objeví doporučení, abyste raději jeli taxíkem a číslo na místní taxislužbu.

Docela se nám ten nápad líbí, jenom je riziko, že to některé gamblery chytne natolik, že si ve snaze dát co nejvíc kol uženou otravu alkoholem. Doufáme také, že trať neobsahuje prudké serpentýny, jinak bychom vedle „řidiče“ skutečně stát nechtěli… Smůlu mají jen prostatici. Také zatím není nic známo o tom, jakým způsobem hru přizpůsobit řidičkám…

(Redakce se omlouvá za nechutné, machistické, šovinistické a všemožně neslušné narážky v článku, ale nemohli jsme si pomoci.)

Honza Koubek

13.8.2007 11:53

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist