Mini John Cooper Works World Championship Limited Edition

Mini oslavuje další výročí související nějak se jmény Mini a Cooper.

Je tomu 50 let, co tým Cooper Cars Company vyhrál šampionát konstruktérů ve formuli 1. Tehdy za volantem seděli jezdci Jack BrabhamStrirling Moss (okamžitě se hluboce ukloňte) a získali celkově první, respektive třetí místo v šampionátu jezdců.

Továrna Mini v Oxfordu vyrobí pouze 250 kusů, z toho s levostranným řízením jen 150. Tak tohle auto zavání hodně velkou exkluzivitou…

Víme, že Mini John Cooper Works je opravdu povedeným náčiním na silnici i okruh. Málo aut, zvláště těch s předním pohonem, vám nabídne takové zážitky.

Po technické stránce se Cooper Works Limited Edition od standardního Mini JCW neliší. Motor zůstal stejný a pořád posílá na přední kola 211 koní a 260 Nm – za velmi hlasitého a charakterního zvukového doprovodu.

Limitovaná edice se liší jen v detailech. Má samozřejmě plaketu s pořadovým číslem odkazující na vzácnost onoho kusu. Pak je tu také aerokit, který nemusí být zrovna každému po chuti, ale budiž – v tomto případě se s ním smíříme. Na kapotě se usadil karbonový kryt přívodu vzduchu a přední světla dostala černé kapličky. A ani černá 17“ kola Challenge nejsou levnou koupí – zde je máte v ceně.

Z výbavy obsahuje limitovaný Cooper Works i audio systém Harman-Kardon s CD changerem, Bluetooth a USB, vyhřívaná sedadla, navigaci (klasický centrální orloj tak přišel o své kouzlo), parkovací asistent a kůži všude okolo.

Ceny ještě nebyly zveřejněny, ale říká se, že by auto mohlo stát lehce přes milion korun (samozřejmě bude záležet na kurzu k euru). Dozvíme se to až 22. června, kdy má být limitovaný Cooper Works oficiálně uveden do prodeje. S verzí Cabrio se nepočítá.

autoweb.cz

28.5.2009 8:40

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist