Mini Crossover Concept

Mini do Paříže přiveze koncept crossoveru, který rozhodně není MINImalistický.

Dnes již název Mini dost přesně nevystihuje velikost automobilu dané značky. Jistě, dovnitř se stova poskládají dva lidé a jejich zavazadla, ale zvenku jsou všechny vozy Mini svou velikostí srovnatelné s běžnými hatchbacky.

Koncept crossoveru, který se ukáže v Paříži, je celkem pořádným kusem auta, které čerpá designové prvky z Mini Clubman. Do sériové výroby se samozřejmě několik zvláštností nedostane, ale pokud si chcete představit Mini Crossman, jak se bude pravděpodobně jmenovat, ve skutečnosti, vezměte si obrázek Mini Clubman, přikreslete si větší kola, oteklé nárazníky a blatníky a zvedněte světlou výšku.

Technicky se Crossman od obyčejného modelu Clubman lišit nebude. Pohonné jednotky se dočkají jen velmi drobných zásahů za účelem vyšší efektivity spalování a nižší spotřeby a emisí. Základní jednotkou bude diesel 1.6 o výkonu 110 koní s manuální šestistupňovou převodovkou, systémem stop-start a rekuperací energie při brzdění.

Zvláštností u SUV Mini jsou jako obvykle dveře. Přední se otvírají normálně, ale levé zadní jsou posunovací a pravé otvírací, dveře kufru se také otvírají do strany, což není zrovna nejšťastnější řešení z hlediska praktičnosti, ale na tu se nikdy u Mini nehrálo. Důležitý je styl, a toho má koncept Mini SUV docela dost. Jen se stále nemůžeme zbavit pocitu, že Mini Crossman tak trochu vypadá jako zmenšené Infiniti FX.

autoweb.cz

11.9.2008 6:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist