Mini Coupé Concept: další fotografie a informace

Mini odhalilo nové fotografie konceptu a také informace o jeho budoucnosti.

Mini Coupé Concept nás dostalo. Vážně. Tento koncept na oslavu 50. výročí od „narození“ Mini má všechno, co máme na Mini rádi. A hlavně motor 1,6 l o výkonu 211 koní, který si vypůjčil rovnou z Mini John Cooper Works.

BMW a Mini sice popírají, že by se tento koncept vyráběl a prodával, aspoň jako limitovaná edice, ale podařilo se získat informace, které odhalují, co se bude s tímto autem dít dál.

Dokonce se objevily obrázky roadsteru s látkovou střechou, který se velmi podobal tomuto konceptu. Nicméně jejich původ se nepodařilo ověřit. Vývoj BMW ale prozradil, že na základech tohoto konceptu se v budoucnu objeví roadster BMW Z2, o kterém se spekulovalo. Jen musí dostat od vedení automobilky zelenou.

Podle BMW se prý roadster či speedster Mini neobjeví dříve jak za dva až tři roky. Má dostat novou generaci motorů a také elektrický pohon, který se testuje v prototypech Mini E.

Objevily se rovněž spekulace o spolupráci BMW a Toyoty na vývoji platformy pro malé vozy, ale zatím se nám nepodařilo zjistit bližší informace. BMW chce pravděpodobně využít znalostí Toyoty z vývoje minivozu Toyota iQ a ty pak použít při stavbě elektrického vozítka i-Setta.

autoweb.cz

2.9.2009 8:24

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist