Mini 50 Mayfair a Mini 50 Camden

Na mezinárodním srazu Mini United se představily dva limitované modely Mini.

Limitovaných edic a omezených sérií Mini není nikdy dost. A protože letos je to již 50 let do doby, kdy tento Issigonisův revoluční výtvor spatřil světlo světa, automobilka vypouští dva speciální výroční modely Mini 50 Mayfair a Mini 50 Camden.

Oba vychází z běžných verzí a liší se jen jiným barevným provedením, speciálními logy a unikátními doplňky. Sběratelská hodnota je tak zaručena. K dispozici je buď diesel 1,6 l o výkonu 110 koní (Mini Cooper D), ale vy jistě dáte přednost buď základnímu Cooperu s benzínovou šestnáctistovkou o výkonu 120 koní nebo nabroušené verzi téhož motoru Cooperu S, která má 175 koní.

Mini 50 Mayfair je vyvedeno v povedené čokoládové barvě a nutno říci, že „rychlé pruhy“ v podobném odstínu, chromované doplňky a zejména hnědý interiér k němu vážně sedí. A ty chromované kulaté přídavné mlhovky…

A líbí se nám víc než poněkud strohý Mini 50 Camden. Ten sází na kontrast bílé a černé, ale své kouzlo má samozřejmě také.

Mini začne tyto modely nabízet k prodeji po prázdninách, ale být vámi, upalujeme k prodejci Mini složit zálohu hned teď, protože se po nich jen zapráší.

A také nezapomeňte na to, že ačkoli Mini hraje hlavně na notu designu, stylu a image, pořád je to zatraceně dobré auto na svezení, které vážně stojí za hřích.

autoweb.cz

25.5.2009 5:00
Více o tématu: autodieselMini

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist